KRM

Arvegods fra etterkommere

​Ledaal får raust med arvegods fra etterkommere i Bergen.

- Jeg må bare si, min mor hadde vært så fornøyd med hvordan dere gjør det her! Mette Kloster Holst er datter til Vibecke Kloster Holst, en av de siste som bodde på Ledaal før lystgården kom i museet sitt eie i 1936.

Hvert år kommer Mette Kloster Holst fra Bergen for å se til huset hvor hun tilbrakte mange somre i oppveksten. Med seg har hun datteren Anne Kloster Holst. Mette har alltid med seg noe av arvegodset som hun selv overtok etter moren Vibecke.

- Det betyr mye for meg at det kommer her. Det hører til her, slår hun fast.

Denne gangen har hun med seg et serveringsbestikk.

Ledaal-samling.jpg#asset:8881

Fra venstre: Michael Heng, konserveringstekniker, avdelingsdirektør Trude Eriksen, Mette Kloster Holst, Anne Kloster Holst og Stine Honoré, leder for Kiellandsenteret.

Avdelingsdirektør ved kulturhistorisk avdeling ved MUST, Trude Eriksen, setter svært stor pris på besøket og arvegodset som museet får.

- Det betyr mye for oss å få dette, det er utrolig flott! Vi setter også veldig pris på den gode kontakten vi har med etterkommerne.

Familiehistorien kommer fram når etterkommerne kommer tilbake år etter år med arvegods. Og for de som lurer: Alexander Kielland og Kitty Kielland var søskenbarna til Mette sin morfar.